Ethiek

Bij het samenstellen van Africa Organics hebben we de EcoCert- en COSMOS-standaarden als uitgangspunt gebruikt en hebben daar onze ethische normen en waarden overheen gelegd. We hebben hierbij gekeken naar de gevoeligheid van de huid en gegevens over biologisch afbreekbaarheid en de productieprocessen van alle ingrediënten.

Er zou natuurlijk helemaal niks aan zijn als we geen nieuwe doorbraken zouden realiseren, dus we hebben de 100% natuurlijke status als doel gesteld bij al onze producten, inclusief haarverzorgingsproducten.

Biologische certificering is voor ons een logisch gegeven. We hebben dan ook bepaald dat we minimaal 5% van de kostprijs van het ruwe materiaal aan PhytoTrade gewonnen ingrediënten besteden, zodat we de Afrikaanse gemeenschappen daadwerkelijk voordeel bieden. Ook hebben we ingrediënten uit de producten weggelaten waarvan wij vinden dat ze niet geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Wij werken zeer nauw samen met PhytoTrade Africa. Zij monitoren de duurzaamheid van het oogsten in het wild en zorgen ervoor dat de gemeenschappen die oogsten eerlijk en snel betaald krijgen. En zodoende weet jij dat elke keer als je een van onze producten koopt, iemand in het wilde, ongerepte deel van Afrika hiervan de voordelen plukt.

Wij zijn gecertificeerd biologisch door het Franse EcoCert, zodat je weet dat onze producten de biologische landbouw ondersteunen. We zijn zelfs een stap verder gegaan: onze producten zijn gecertificeerd als ’100% van natuurlijke oorsprong’. We Ook zijn onze producten gecertificeerd veganistisch en proefdiervrij.

Met de verpakking hebben we ons aangesloten bij de cradle to cradle technologie. We zien ons product als een biologische en onze verpakking als een technische voedingsstof. Dit betekent dat we ons primair richten op de recyclebaarheid van de verpakking en nemen hierin het productieproces mee. Onze verpakking is van LDPE en de dop van PP. Beide zijn geaccepteerd door EcoCert.

Wij bieden je graag deze 100% natuurlijke, gecertificeerd biologische haar- en lichaamsverzorgingslijn aan die Afrika’s meest krachtige, plantaardige ingrediënten bevat. Tegelijkertijd werken we aan het verbeteren van het welzijn van Afrikaanse gemeenschappen en de biodiversiteit.